Dompel je onder in de Chardonnay tijdens de Chardonnay Day

Dompel je onder in de Chardonnay tijdens de Chardonnay Day

De beroemde Chardonnay-druif wordt overal ter wereld gebruikt om er de gelijknamige frisse wijn van te maken. Maar waar veel liefhebbers van Australische, Californische of Zuid-Afrikaanse Chardonnay niet bij stil staan, is dat de naam afkomstig is van het dorpje ‘Chardonnay’ op tien autominuten van Tournus. Het is een dorpje van niks overigens, met een kiosk en één café met gîte, ‘Le Chardon’, dat ook nog eens gerund wordt door een koppel Engelsen met hun dochter, Nick, Rebecca en Sophie. Je kunt er goed eten, en ze organiseren regelmatig speciale avonden, met bijvoorbeeld ‘All you can eat Mosselen & Friet’ of Fish & Chips, speciaal voor het Engelse contingent in de regio.

Chardonnay heeft jaren ‘geslapen’, maar ze beginnen nu toch te begrijpen dat de naam van hun dorp een bepaalde waarde heeft. Het is immers dé oorspronkelijke bron van een wereldwijd vertakte stroom wijnen. Dit  jaar organiseren ze voor de tweede keer een feest rond de wijn, met proeverij (je koopt een speciaal glas voor €2 dat recht geeft op proeven bij verhullende stands), muziek en een ‘animation équestre’, dus iets met paarden.
De Chardonnay Day is eigenlijk een avond, want hij vindt plaats op donderdag 26 mei vanaf 18.00 uur op het dorpsplein in het centrum.

Reageren is niet mogelijk.