PARKEREN IN TOURNUS

PARKEREN IN TOURNUS

Parkeren in Tournus is niet overal gratis. Maar als je de weg weet, kun je toch heel makkelijk gratis parkeren in Tournus. Hieronder de officiële kaart met parkeerplaatsen. Zoals je ziet heb je er weinig aan, want overal waar zogenaamd gratis plekken zijn, zijn ook betaalde plekken. De kleurtjes maken het een vrolijk geheel, maar als je de weg niet kent, is dit parkeerkaartje totaal nutteloos om een gratis parkeerplek te vinden. Maar let op, ik ga je helpen.

Waar parkeren in Tournus?

Je kunt altijd gratis parkeren aan de rivier. Het donkergele vlak bovenaan de Quai du Nord (waar je ook naar beneden kunt rijden) is prima geschikt als je de abdij wilt bezoeken, want die ligt op amper vijf minuten lopen. Onderaan bij de Quai du Midi, waar ‘Eglise Sainte Madeleine’ staat, kun je ook aan het water staan en langs diezelfde kerk loop je naar boven naar het begin van de winkelstraat. Een andere gratis parkeerplaats in Tournus is links in het oranje vlak, waar het plaatje van het verkeerslicht staat. Ik zou daar alleen ‘s nachts niet blijven staan, want dan is de parkeerplaats zeer onoverzichtelijk en zonder enige sociale controle.

Nog meer gratis parkeren in Tournus

Iets verder van het ‘echte’ centrum is de blauwe rechthoek onderaan, net onder het Palais de Justice. Gratis parkeren daar. Maar ook reuze interessant is de parkeerplaats die ze op dit kaartje vergeten zijn een kleurtje te geven, aan de overkant van de rivier. Ga vanuit het centrum over de brug meteen links af naar beneden, waar je op de ‘Quai George Bardin’ je auto onder de platanen kunt zetten. Gratis, in de schaduw, en relatief veilig omdat er ook mensen wonen in het oude gebouw dat daar staat. En… met een van de mooiste uitzichten op Tournus.

Met de camper naar Tournus?
Lees verder onder het kaartje.

Voor bezoekers die met de caravan of camper komen is er sinds 2016 een speciale ‘borne de service’, waar je voor vijf euro 10 minuten schoon water en 60 minuten stroom kunt bijladen. Ook kun je er gratis je afvalwater kwijt.

Je vindt deze camperplaats als je vanuit het Noorden komt door bij de rotonde voor het station lins af naar beneden te rijden. Aan het einde rechts en meteen weer links. Op Campercontact blijkt dat het een beetje onduidelijk is waar je moet staan. In principe is het parkeerplaatsje achter de balk (waar ook de glasbakken staan) voor de campers en de plek langs het water voor tourbussen. Maar veel campers staan ook op die busparkeerplaats.


Geheimtip : ga naar de overkant!

Wat voor gewone auto’s geldt, geldt natuurlijk ook voor campers. Gratis parkeren aan de overkant, over de brug links af naar beneden onder de platanen. Prachtige plekken zonder verkeer (en zonder lawaaierige glasbakken). Heerlijk rustig en met prachtig uitzicht op Tournus (zie hier boven) plus de avondzon over het water.

Graag gedaan.