Kunst & Galeries

Kunst & Galeries


Gedurende de laatste jaren zijn er steeds meer galeries geopend in Tournus. Zij werken samen in de vereniging ‘Chemin d’Arts‘, die elk jaar een mooie folder uitgeeft met een plattegrond van alle galeries en kunstenaars met exposities in Tournus. Deze kunstroute is zo’n twee kilometer lang en dus heel makkelijk in een dagdeel te belopen. De kwaliteit van de getoonde werken is zeer gevarieerd, ook al omdat diverse galeries werken met tijdelijke tentoonstellingen. Maar als je geluk hebt, kun je er echte topkunstenaars treffen.

TIP! Galerie Nakai
Als eigenaar van deze site heb ik zelf ook een galerie in Tournus, samen met mijn vrouw, Hiromi Nakai. Wij tonen in Galerie Nakai naast haar eigen schilderijen ook uiteenlopende werken van internationale, vaak ook Nederlandse kunstenaars. En omdat we nu eenmaal niet in Amsterdam of Parijs zitten, vragen we een relatief lage commissie en houden we in overleg met de kunstenaars de prijzen bescheiden. Het gebeurt dan ook regelmatig dat in Nederland gemaakte kunstwerken vanuit onze expositie in Tournus met breed grijnzende
toeristen in de caravan of boven op de koffers mee terug reizen naar Nederland.

Alle exposities in Tournus

Via de site van Chemin d’Arts en met behulp van de bij alle galeries en natuurlijk in het Office de Tourisme verkrijgbare kaart kun je dus een heel aardige artistieke wandeling maken door Tournus. Op de kaart staan ook de gewone musea vermeld, zoals het Fietsmuseum en het Greuze Museum met het mooie Hospice. Plus de plekken waar soms tijdelijke exposities zijn, zoals de Salle Capitulaire en het Réfectoire des Moines (bijgebouwen van de Abdij) en andere culturele bezienswaardigheden en gebouwen, zoals de boekhandel, de bioscoop en de middeleeuwse kerken. Kortom, een handig kaartje om bij de hand te hebben.

Nieuws over exposities in Tournus

Ik zal regelmatig schrijven over de galeries en hun exposities in Tournus. Kijk vooral ook op de Kalender en zoek de laatste artikelen over dit onderwerp in de categorie Kunst.