Privé reizen en excursies in de Zuid-Bourgogne met Nederlandse gids

Privé reizen en excursies in de Zuid-Bourgogne met Nederlandse gids

Sinds 1990 werk ik als freelance copywriter voor Nederlandse bedrijven en hun reclamebureaus. En sinds 2000 doe ik dat via internet, vanuit de Zuid-Bourgogne. In de jaren ’80, voordat ik copywriter werd, heb ik in Nederland als gids gewerkt. Omdat ik dat altijd erg leuk werk vond en omdat een Engelse vriendin hier terug naar Engeland ging en dus haar gidsenjob moest opgeven, besloot ik vorig jaar haar baan over te nemen. In eerste instantie voor Amerikaanse touristen die hier een riviercruise komen maken. Maar na een leuke ervaring met een groep Nederlandse journalisten, die ik in mijn eigen stad mocht rondleiden, bedacht ik: “Waarom niet ook Nederlanders?” En dan vanuit mijn eigen stad Tournus, waar ik de historie en de omstreken inmiddels goed genoeg ken om een groep mensen een interessante dagexcursie te kunnen bezorgen.
Ik ging in overleg met Go Côté Saone, gespecialiseerd in ontvangst en begeleiding van buitenlandse bezoekers aan de Saône-et-Loire om wat aardige programma’s in elkaar te draaien. Zij hebben ook een busje en twee goede chauffeurs met passagier-certificaat, dus alle invalshoeken zijn gedekt. Inmiddels heb ik twee websites online gezet met informatie over de verschillende tripjes en excursies.

Excursies met Gids in Zuid-Bourgogne
Southern Burgundy Guided Excursions

stoffige wijnflessen in de Zuid-Bourgogne
Wijnproeverijen hoeven niet stoffig te zijn. Maar het mag wel.

Een reis met gids is natuurlijk duurder dan wanneer je zelf op de bonnefooi een beetje rond gaat rijden, al dan niet met voorbereiding. We hebben dan ook geprobeerd om ervaringen te organiseren die je zelf niet gauw kunt beleven. Zoals wijnproeverijen bij kleinere châteaux zonder officiële toeristische faciliteiten, tochtjes op mobylette of solex of het niet erg luxe maar wel spannende ‘Familiediner’ met een barbecue in de tuin van een bevriende bio-boer.

Of natuurlijk een dagtour helemaal toegesneden op jouw persoonlijke wensen. Bijvoorbeeld met een gids die alles weet van de plantjes in onze stad, waar herbiciden sinds een jaar verboden zijn, of een specialist in geologie die je graag de wordingsgeschiedenis van onze regio uitleg.

Heb jij ideeën of wensen rond interessante dagtours in de Zuid-Bourgogne? Geef je reactie hieronder!

Reageren is niet mogelijk.